Nabídka programů

Bioinženýrství

Prezenční 2 roky Zakončeno titulem Ing.

Naučíte se navrhovat a testovat přístroje používané na operačních sálech nebo zařízení pro snímání biologických signálů a terapii různých onemocnění. Z předmětů vás čeká speciální lékařská technika, přístroje pro diagnostiku biosystémů nebo tomografické zobrazovací systémy. Ale také něco z biofyziky a biologie. Naučíte se, jak zobrazit vnitřní orgány pomocí elektromagnetického záření, něco o tělesných náhradách a metodách pro destrukci nádorových tkání.

Až dostudujete, stanete se odborníky na přístrojovou techniku. Poperou se o vás nemocnice s vývojovými centry, kde lékařské přístroje vznikají. Uplatnění však najdete i v dalších technologických firmách, které takové přístroje vyrábějí. A pokud je vám to málo, pojďte dělat vědu! Překonávat nové limity můžete v doktorském studiu Biomedicínské technologie a bioinformatika.

Detailní charakteristika studijního programu

E-přihláška

Vytvářejte technologie a posouvejte hranice lékařské péče

  • 97 %

    absolventů najde do měsíce práci

  • 47 500 Kč

    je průměrný nástupní plat absolventů

1. ročník

Hlouběji proniknete do různých oblastí lékařských přístrojů, ekologického inženýrství a biologie člověka. V laboratořích si znalosti ověříte v praxi a zároveň se seznámíte s nejmodernějšími metodami pro zpracování biologických signálů a obrazů.

Pojďte na FEKT!

Jak se dostat na FEKT