Nabídka programů

Biomedicínské inženýrství
a bioinformatika

Prezenční 2 roky Zakončeno titulem Ing.

Naučíte se navrhovat pokročilé algoritmy pro lékařské přístroje a moderní diagnostiku různých onemocnění. Ale také metody pro analýzu genetického kódu a buněčných systémů. V našich laboratořích objevíte, jak fungují nejmodernější mikroskopy nebo jak upravovat biomedicínské obrazy. Třeba z magnetické rezonance nebo ultrazvuku. Z předmětů vás čeká analýza biomedicínských obrazů, molekulární biologie nebo základy počítačové grafiky pro zobrazení vícerozměrných objektů.

Až dostudujete, stanete se odborníky na informační technologie. Poperou se o vás technologické firmy, které se věnují vývoji softwaru pro lékařské i nelékařské přístroje. Ale také vědecká centra a genetické laboratoře, které budoucnost medicíny tvoří. Tu můžete tvořit i vy v našem doktorském oboru Biomedicínské technologie a bioinformatika!

Detailní charakteristika studijního programu

E-přihláška

Vytvářejte technologie a posouvejte hranice lékařské péče

  • 97 %

    absolventů najde do 3 měsíců práci

  • 34 000 Kč

    je průměrný plat po prvním roce v zaměstnání

  • 85 %

    absolventů by při volbě oboru znovu zvolila biomedicínské inženýrství

1. ročník

Proniknete hlouběji do analýzy biologických dat, návrhu pokročilých algoritmů či využití umělé inteligence a strojového učení v medicíně. V laboratořích se seznámíte s optickými systémy pro mikroskopii nebo třeba s programováním mikroprocesorů. Na výběr dostanete ze dvou hlavních oblastí a je jen na vás, v jaké z nich se budete chtít zdokonalit – v bioinformatice a práci s genomickými daty, či v pokročilém zpracování signálů a obrazů. Zaměřte se zkrátka na to, co vás baví. A pokud ještě nevíte, kam směřovat svou kariéru, zastavte se na některé z pravidelných diskuzních setkání studentů a absolventů biomedicíny, které pořádáme!

Pojďte na FEKT!

Jak se dostat na FEKT