Nabídka programů

Mikroelektronika a technologie

Prezenční 3 roky Zakončeno titulem Bc.

Máme pro vás opravdovou pecku: studium, kde se naučíte navrhovat elektronické obvody a používat materiály pro elektroniku – všechno v prostředí špičkových laboratoří. Naučíte se, jak vyrábět senzory s nanotechnologiemi. Dozvíte se o alternativních zdrojích elektrické energie a budete pracovat s elektronovými mikroskopy. Z předmětů vás čeká matika, fyzika, materiály pro elektroniku, elektronické a integrované obvody nebo programování mikrokontrolérů.

Až dostudujete, budete specialisté na návrh a využití elektronických obvodů a technologie pro elektroniku. Takže se o vás poperou firmy, které navrhují a vyrábějí elektronické přístroje a zařízení. Zajímat se o vás budou i technologické firmy a různé výzkumné ústavy. Ale bude škoda zůstat u bakaláře: můžete pokračovat na magistra! Třeba na program Mikroelektronika nebo Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství.

Detailní charakteristika studijního programu

E-přihláška

Naučte se používat elektronické obvody a materiály pro praxi

  • 100 %

    absolventů najde do měsíce práci

  • 30 000 Kč

    je průměrný nástupní plat absolventů

1. ročník

Prvák bude náročný, ale když vás technika baví, dá se zvládnout. Teorie, matika, fyzika a trocha elektroniky. Připravte se, že budeme vyžadovat samostatný a iniciativní přístup k učení. V mnohém vám však pomůžou nejen kantoři, ale i spolužáci z vyšších ročníků. Spolek Studenti pro studenty pořádá řadu akcí, abyste si zvykli na vysokou školu a atmosféru Brna.

Pojďte na FEKT!

Jak se dostat na FEKT